Щоб вивезти зброю, залишену терористами у Слов'янську, ледь вистачило трьох вантажівок

Після звільнення Слов’янська від терористів українські силовики вилучили з підвалів адмінбудівель велику кількість зброї

Як повідомили Еспресо.TV у прес-службі Міністерства оборони, для передислокації цього арсеналу ледь вистачило трьох вантажних автомобілів.

Все озброєння та боєприпаси в основному зберігались у підвалах адмінбудівель. Зокрема, близько 100 ящиків боєприпасів для стрілецької зброї (калібр 5,45 та 7,62 мм), декілька ручних протитанкових гранатометів (РПГ-18), один з яких у зведеному стані. Велика кількість переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) та нічні приціли. Різного характеру обмундирування з шевронами російських «казаків» та нацистських формувань СС. Найбільша знахідка — понад 60 протитанкових керованих ракет (ПТРК) розсипом та у ящиках, які знайдено у підвальному приміщенні міської ради міста Слов’янськ.

Варто зазначити, що дві одиниці РПГ-18, один з яких був приведений у готовність до застосування, вилучені у терориста, який намагався здійснити постріл в бік мерії Слов’янська, де працювали військовослужбовці та керівництво Міністерства оборони і Генерального штабу. Терорист був ліквідований. 

Відео: Військове телебачення України