Терористи, втікаючи, встановлюють протипіхотні міни, - Міноборони (ФОТОФАКТ)

Терористи, втікаючи, встановлюють протипіхотні міни, що заборонені Оттавською конвенцією

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Міноборони.

"Відступаючи, терористи намагаються замінувати не лише дорожні шляхи, а й об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення міст та сіл, які опинилися в районі антитерористичної операції", - пише прес-служба відомства.

"Всупереч Конвенції про заборону протипіхотних мін (Оттава, 1997 р.)*, терористи активно їх використовують. При цьому, цинізм проросійських терористів сягнув свого піку — бойовики мінують об’єкти абсолютно не заважаючи на той факт, що ймовірною жертвою можуть стати цивільні люди і навіть діти", - зазначає Міноборони.

За повідомленням оборонного відомства, "сапери збройних сил України проводять роботу щодо розмінування об’єктів інфраструктури — доріг, мостів, будівель. І ця робота ведеться постійно. Вчора, 6 липня, у Миколаївці знайдена 1 тонна тротилу та боєприпаси. Також військовими саперами виявлено та знешкоджено 3 протипіхотні осколкові міни МОН-100 та 3 протитанкові міни".

"Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних Сил України просять громадян якомога швидше звертатися до силових та правоохоронних структур у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів та в жодному разі не намагатися переміщувати їх самостійно! А також категорично не допускати дітей до об’єктів, які залишають терористи", - наголошує Міноборони.

Довідка Міноборони. * Оттавська конвенція вводить повну заборону на виробництво, використання і накопичення протипіхотних мін. Однак багато держав (включаючи Росію і КНР) досі не підписали її.

Джерело: Міноборони.