Ізраїль готується до масштабної наземної операції в секторі Газа

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху віддав у вівторок розпорядження Армії оборони Ізраїлю готуватися до можливої ​​наземної операції в секторі Газа

Глава уряду провів в будівлі міністерства оборони в Тель-Авіві нараду з керівниками силових структур єврейської держави. За даними ЗМІ, в ній брали участь міністр оборони Моше Яалон, начальник генштабу армії Бенні Ганц, керівник Загальної служби безпеки (розвідки) Йорам Коен та інші, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Неназваний представник єврейської держави повідомив, що Нетаньяху на нараді в міноборони віддав розпорядженні Армії оборони "готуватися до ретельної, тривалої, об'ємної кампанії" в секторі Газа. "На порядку денному - можливість наземної операції", - додало це джерело.

За наявною інформацією, армійське керівництво звернулося на нараді в міноборони до прем'єр-міністра з проханням дозволити додатковий призов резервістів.

Поки активно діють ВПС і ВМС єврейської держави. За ніч вони завдали по цілях в секторі 50 ударів з повітря і з моря.

За наявною інформацією, в результаті цих ударів поранення різного ступеня тяжкості отримали 17 жителів приморського палестинського анклаву.

При цьому раніше Ізраїль оголосив мобілізацію 1,5 тис. резервістів і направив до кордону з сектором дві армійські бригади, мотивувавши це необхідністю забезпечувати безпеку.

У вівторок Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по командному центру терористів і ще 40 цілях у секторі Газа.

Палестинські ЗМІ повідомили, що в результаті точкового авіаудару ізраїльської армії в секторі Газа загинули троє палестинців. За даними ЗМІ, вертоліт ізраїльських ВПС завдав ракетного удару по автомобілю в центральній частині сектора.