Місцева влада не заважає - і то добре, - координатор по розміщенню переселенців у Полтаві

Координатор Єдиного інформаційного Центру "Майдан-Полтава" Наталія Талипова розповіла про настрої переселенців із східної України та Криму

"Сьогодні 28 людей прийняли, взагалі 3500 – це з Донбасу. Більше 800 людей з Криму", - повідомила вона у ефірі Еспресо.TV

"Ми почали раніше держави (опікуватися переселенцями, - Ред.), почали 3 березня. Тоді відкрили 3 гарячі лінії на різних операторів. Сьогодні маємо дуже багато телефонних дзвінків. Координуємося з "Євромайдан-SOS", там є співкоординатор Руслана", - сказала волонтер.

Також, за її словами, люди охоче допомають переселенцям, дехто навіть дарував цілі будинки, інші - надавли житло безоплатно в користування. 

"Є люди, які не збираються повертатися, бо в них зруйновані будинки у Слов’янську, дехто ж сподівається повернутися за два, три місяці. 

"Є налаштовані на певний лад люди, бо в них дезінформація була, і вони до нас приїжджають і бачать інше. До речі, в Полтаві "Правий сектор" допомагає людей підвозити і розвозити по області", - розповіла полтавська координатор. 

На запитання, як допомогає місцева влада, вона відповіла, що "не заважає - і то добре".