Прокуратура оголосила в розшук першого заступника глави Мінагрополітики

Прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства України Іванові Бісюку у зловживанні владою та службовим становищем

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Встановлено, що високопосадовець незаконно погодив відчуження 350 гектарів землі у селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Зокрема, перший заступник міністра в обхід визначеної законом процедури підписав документ, яким припинено право постійного користування земельною ділянкою державним підприємством «Пуща-Водиця». Однак, згідно законодавства подібне рішення приймається виключно колегіально Державним комітетом із земельних ресурсів України разом із центральними органами виконавчої влади», - йдеться у повідомленні.

У подальшому землі вартістю понад 370 млн грн у грудні 2012 року безоплатно передані у приватну власність фізичним особам.

Дії чиновника кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Підозрюваного оголошено у розшук. Досудове розслідування триває.