США підозрюють німецький банк в порушенні санкцій проти Ірану і Судану

Американські фінансові власті продовжують відстежувати нелегальні грошові потоки в рамках європейської фінансової системи

Як повідомляє Росбалт з посиланням на The New York Times, в результаті моніторингу транзакцій, котрі ймовірно порушують міжнародні санкції, було заведено кілька кримінальних справ проти банків у Сполученому Королівстві, Швейцарії і у Франції.

Тепер настала черга ще одного фінансового центру Європи - Німеччини.

Повідомляється, що представники наглядових органів почали переговори з керівництвом Commerzbank - другого найбільшого банку ФРН - щодо операцій банку з Іраном та іншими країнами, які є об'єктом міжнародних санкцій. Банк підозрюється в управлінні грошовими потоками для компаній з Ірану та Судану за допомогою операцій на території Сполучених Штатів. Експерти відзначають, що між владою і керівництвом банку, найімовірніше, буде досягнутий консенсус вже цього літа.

Очікується, що в рамках розроблюваної угоди Commerzbank виплатить штраф у розмірі як мінімум $ 500 млн. Хоча наглядові органи все ще розглядають можливість застосування різних штрафних заходів проти банку, найімовірніше справа закінчиться угодою про заміну кримінального покарання заходами фінансового впливу.

Угода з Commerzbank, в рамках якої також очікується і укладення окремого угоди з найбільшим німецьким банком Deutche Bank, на думку експертів, виявиться менш масштабною, ніж анонсоване минулого тижня покарання для найбільшого французького банку також за порушення режиму міжнародних санкцій - BNP Paribas. Французький банк погодився виплатити рекордні $ 8,9 млрд. штрафу і визнати себе винним у виконанні операцій для Судану та інших країн, що є об'єктом американських санкцій.