У будівлі обкому запорізьких комуністів займалися відмиванням грошей, - прокуратура

У Запорізькому обласному комітеті Комуністичної партії України працював конвертаційний центр

Як повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, в ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого податковою міліцією в травні 2014 року по факту порушення податкового законодавства, в будівлі Запорізького обласного комітету КПУ був виявлений конвертаційний центр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У ході обшуку в будівлі Запорізької обласної організації Компартії України в одному з приміщень правоохоронні органи вилучили бухгалтерські документи, чернетки, бланки з печатками, які підтверджують злочинну діяльність незаконного конвертаційного центру", - відзначили в прес-службі. 

Слідство встановило, що конвертаційний центр надавав послуги підприємствам Запорізької області з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. 

Стосовно організаторів конвертаційного центру проводиться збір доказів здійснення безтоварних операцій з використанням підприємств. При цьому слідство не називає організаторів. 

Внаслідок незаконної діяльності конвертаційного центру, що працює в приміщенні Запорізького обкому КПУ, державі було завдано збитків у сумі, "що обчислюється в мільйонах гривень", підкреслюють у прокуратурі.