У Порошенка кажуть, що позаблоковий статус України - погана модель, але думати про вступ до НАТО ще рано

Заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий вважає, що говорити про зміну позаблокового статусу України ще зарано

Про це він сказав в ефірі телеканалу "ICTV", передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що позаблоковість, в якій ми зараз знаходимося, - це погана модель ... Ми побачили, що Будапештський меморандум не працює, у нас немає системи колективної безпеки, немає ніяких нових механізмів, і ми у вакуумі", - сказав він. 

Разом з тим, на думку заступника глави адміністрації президента, тема приєднання України до НАТО не є актуальною в нинішній час. 

"Ми сьогодні ще не можемо говорити про фактори, які розділять суспільство. Все-таки питання приєднання щодо НАТО ще роз'єднує", - зазначив В.Чалий. 

За його словами, цю тему слід підняти, коли будуть вирішені проблеми всередині країни, а також будуть спостерігатися зміни настроїв у суспільстві, буде відповідна підтримка людей. 

"Сьогоднішнього нашої взаємодії з цією найпотужнішою організацією, яка забезпечує безпеку в Європі, достатньо, щоб ми рухалися в тому напрямку, який вказаний в наших основоположних документах", - додав він.