На Донеччині загинув начальник батальйону "Прикарпаття"

Біля Амвросіївки на Донеччині загинув начальник штабу 5-го територіального батальйону «Прикарпаття» Юрій Баран.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат Івано-Франківської облради та співголова Координаційного Центру швидкого реагування при обласній Раді оборони Юрій Романюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ

«Щойно загинув прикарпатець - начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрій Миколайович Баран. Снайпер поцілив йому просто у скроню», - написав Романюк.

Він зазначив, що «офіцер не мав на собі ані бронежилету, ані каски».

За повідомлення Юрія Романюка, тербатальйон «Прикарпаття» обстріляли біля Амвросіївки, де немає жодних інженерних споруд та бетонних плит.

«Третій день підряд їх обстрілюють з крупнокаліберних кулеметів та мінометів, а бронетехніку проти них не пускають. У 5-го батальйону своєї бронетехніки - немає!», - стверджує Романюк.

Нагадаємо, раніше обласна Рада оборони не відпускала тербатальйон «Прикарпаття» через відсутність засобів захисту у військових. Відправити батальйон вдалося за наказом штабу АТО після того, як військові отримали близько сотні бронежилетів. Тоді керівництво батальйону стверджувало, що для виконання бойового завдання бійцям «Прикарпаття» достатньо 50 бронежилетів.