Порошенко сподівається уже найближчим часом приїхати у звільнені Донецьк та Луганськ

Президент України Петро Порошенко висловлює надію, що найближчим часом він зможе відвідати Донецьк і Луганськ

"Я думаю, що дуже скоро", - сказав Порошенко в Слов'янську, відповідаючи на питання журналістів, коли він зможе приїхати У Донецьк і Луганськ, так як він приїхав до Слов'янська, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Президент зазначив, що звільнення міст на Донбасі - це не тільки військова операція. 

"Це стало можливим, коли самі люди зрозуміли, що не хочуть далі жити під тиском, під дулом автоматів бандитів", - сказав він. 

Порошенко висловив сподівання, що найближчим часом будуть продовжені "ефективні дії української армії". 

Разом з тим, президент висловив упевненість, що його мирний план буде імплементовано. 

"Немає ніяких сумнівів, що мирний план буде імплементовано. Він знайшов підтримку в усьому світі, він підтриманий у Слов'янську, Дружківці, Костянтинівці і Артемівську. Буде він підтриманий і в Донецьку, і в Луганську", - заявив президент України. 

Також Порошенко висловив готовність до діалогу з тими, хто готовий скласти зброю і готовий до децентралізації влади. 

"Ті, хто готовий сьогодні скласти зброю, хто готовий скористатися майбутньої амністією, хто готовий до політичного діалогу, щоб обрати нову владу, хто готовий до децентралізації влади, готовий, щоб сьогодні, нарешті, на Донбас прийшов мир, з тими ми готові до діалогу ", - зазначив він. 

На думку глави держави, для відновлення переговорів необхідно розширити коло представництва Донбасу. 

"Що сьогодні відбувається? Мені доповіли координатори контактної групи, що коли отримано доручення провести перші консультації з імплементації мирного плану президента, один в Москві (пан Бородай), інший в Москві (пан Пушилін), Болотова думали знайти, так він у запої четвертий день. З ким переговори вести?", - зазначив Порошенко. 

Разом з тим, глава держави висловив думку, переговори повинні бути "відновлені з справжніми господарями Донбасу: металургами, шахтарями, з людьми, які сьогодні представляють найбільшу силу, але були затиснуті силою зброї".