Терористи атакують Луганський аеропорт. Військові вимагають дозволу на застосування важкої артилерії

В даний момент терористи ведуть масований обстріл аеропорту Луганська

Про це Еспресо.TV. повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов з посиланням на військових, які знаходяться в аеропорту.

За словами активіста, терористи підтягнули до аеропорту з Краснодону три танки, а також застосовують дві установки «Град».

«Військові не можуть дати гідну відсіч бойовикам і застосувати важку артилерію, бо є відповідна заборона з боку Міноборони», - зазначив Снєгірьов.

«Якщо ця заборона передбачена черговим раундом переговорів, то вони обійдуться Україні ціною життів військових і від аеропорту скоро нічого не залишиться. Вимагаємо від Міноборони відмінити цю заборону і негайно надати підмогу військовим», - звернувся Снєгірьов до керівництва оборонного відомства. 

В Міноборони Еспресо.TV повідомили, що проінформовані про ситуацію в аеропорту, але відмовилися надавати будь-яку інформацію з цього приводу.

Разом з тим, місцеві мешканці повідомили, що в район аеропорту українським військовим надійшла авіаційна підмога, у Луганську лунає сирена.

Нагадаємо, раніше українські військові, які обороняють Луганський аеропорт, вимагали від МОЗу негайно евакуювати людей з перинатального центру міста, звідки бойовики ведуть обстріл аеропорту.