Уряд надасть пільги тим, хто перейде з газу на електрику

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує ввести пільговий тариф на електроенергію для тих, хто переходить з газових котлів на електричні

Про це Яценюк заявив під час засідання Кабінету міністрів України, передає РБК-Україна

"Ми порадилися з НКРЕ ... Сьогодні буде запропоновано всім, хто переходить з газових котлів на електричні, підучать спецтариф на електроенергію. Зараз тариф становить 1,19 грн. Якщо ви зміните котел, то нічний тариф на електроенергію складе 30 копійок, тариф на протягом дня 80 копійок ", - заявив Яценюк.

Також Яценюк обіцяє преференції газовим котельням за перехід на інший вид палива. 

"Будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива, отримає кілька преференцій. Замість 5% рентабельності, які сьогодні отримують газові котельні, котельня на іншому виді палива отримає 21% рентабельності. Друге - споживачі, які отримають тепло від газових котлів, отримають знижку на тариф на 10%, якщо котельня перейде з газу на інший вид палива. Якщо сьогодні тариф для будь-який негазовий котел становить 500 грн, то ми дозволяє для цих котельним встановлювати його на 300 грн більше ", - заявив Яценюк. 

За словами прем'єр-міністра, дане рішення Кабміну означає, що для населення тариф будемо зменшений на 10%, а котельні отримають можливість отримати кредит. 

"Для кожної котельні, яка прийме рішення відмовитися від дорогого російського газу, ми дамо можливість залучити кредит і погашати цей кредит, так як ресурсу для цього достатньо", - заявив Яценюк.