Аксьонов пояснив: лідерів кримських татар не пускають в Крим, бо вони американські шпигуни

Постанова про заборону в'їзду на територію півострова для голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова і національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва може бути переглянута, однак поки самопроголошена влада «не бачить для цього передумов»

Про таку позицію заявив журналістам самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, передає Еспресо.TV з посиланням на «Крим.Реалії»

«Ви знаєте, переглянуте в нашому житті може бути все, що завгодно, якщо для цього є доцільність, необхідність і ми бачимо, що такий перегляд дасть позитивні плоди, в тому числі і для наших відносин» - сказав він. 

Але, поки кримськотатарські лідери не змінять риторику, розраховувати на це не варто, каже Аксьонов. 

«Поки що ми ж бачимо, що той же Мустафа Джемілєв не перемінив риторику, у нього повне підпорядкування західним спецслужбам, в основному американським. У нього є чітко поставлені завдання. Нам тут диверсанти, на мій погляд, не потрібні, так що нехай ці диверсанти знаходяться там, де вони хочуть вести свою діяльність, на території України, я так розумію», - заявив він. 

Нагадаємо, самопроголошена кримська влада не пустила на територію півострова главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який повертався з виїзного засідання, що проходило в Генічеську Херсонської області 4-5 липня. Йому пред'явили заборону на в'їзд терміном на п'ять років. 

Після цього «прем'єр-міністр» Криму заявив журналістам, що заборона в'їзду на територію півострова Чубарову пов'язана з «його діями з розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Криму». 

В травні аналогічну заборону пред'явили національному лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву.