Американський сайт навів список з 60 брехливих тверджень про Україну в російських ЗМІ

У США сайт Exeminer.com склав список з 60 "найбільш яскравих неправдивих фактів" про Україну, опублікованих у російських ЗМІ

"Російська агресивна інформаційна війна, яка ведеться її великий пропагандистською машиною, продовжує виробляти дезінформацію, щоб виправдати свою дії на Україні", - йдеться в матеріалі.

Сайт зазначає, що "неправдива інформація і зображення, що вводять в оману поширюються всіма доступними методами, починаючи від основних ЗМІ Росії і завершуючи блогерами". Як приклади наводяться статті, супроводжувані фотографіями, зробленими в Чечні, Сирії та Палестині.

Зокрема, раніше ЗМІ поширили повідомлення про те, що в Донецькій області виявили масове поховання з тілами 300 членів української Національної гвардії, частина органів яких були вилучені для подальшого продажу. Насправді фотографія, використана для ілюстрації цієї новини, була зроблена в Чечні, пише видання.

Фотографія кластерної бомби, яка нібито була скинута на Донецьк і не вибухнула, насправді була зроблена агентством Associated Press у Лівані в 2006 році. А маленька дівчинка, зображена "жертвою" артобстрілу в Донецькій області, виявилася австралійським дитиною, що грали в багнюці зі своєю собакою.