Джемілєв, Чубаров і Петренко обговорили ситуацію з дотримання прав людини у Криму

У Кабміні пройшов спільний брифінг Мустафи Джемільова, Глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова з міністром юстиції Павлом Петренком щодо ситуації із дотриманням прав людини в АР Крим

Роздумами після зустрічі міністр юстиціїподілився у себе на "Фейсбук", передає Еспресо.TV

Зокрема, міністр написав, що з боку України ведеться активна юридична робота щодо повернення Автономної Республіким до складу України.  

"Хочу наголосити, що активна юридична робота з боку України не дасть здійснитися планам Російської Федерації щодо приєднання Криму до РФ.

Всі факти, що стосуються військової агресії РФ у Криму, зафіксовані. Це факти викрадень, вбивств та катувань. Таких фактів дуже багато. Заява України до ЄСПЛ нараховує понад 200 сторінок та 914 пунктів. І цей документ регулярно поповнюється новими фактами злочинів.

Ці злочини фактично можна порівняти з діями нацистської Німеччини. І представники російської влади, що розпочали цю агресію, понесуть відповідальність за смерті та зламані долі людей, що сталися через їх забаганки стати імперією. Час імперій закінчився, і всі хто вважає себе імператорами дуже погано закінчать в короткотерміновому історичному аспекті.

Ми постійно отримуємо інформацію про те, що зараз в Криму спостерігається розчарування з боку навіть тих осіб, що раніше підтримували окупацію. 

Проявляється великий обман з боку російських окупаційних сил та псевдокримської влади. Навіть у питанні про так зване російське громадянство виявилося багато обману. Люди, які отримали ці паспорти, виявилися "не до кінця" громадянами Росії. Зокрема, вони не можуть вчиняти юридичні дії на материковій частині Росії. Тому я впевнений, що будь-яка брехня завжди проявляється, а правда полягає в тому, що Крим є територією України", - написав Петренко.