МЗС шукає для Савченко відомого російського адвоката

Міністерство закордонних справ України шукає для полоненої льотчиці Надії Савченко російського адвоката

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Я вчора  розмовляв з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.  Ми тісно співпрацюємо.  Наш консул знаходиться у Воронежі, і, сподіваюсь, що сьогодні він зможе поговорити з Надею. Це наш головний пріоритет», - сказав Клімкін.

Також він додав, що суд над Савченко працює по скайпу. «Це також дуже дивно для всіх.  Ми намагаємося допомогти Надії усіма способами. Росія надала Надії  можливість мати державного адвоката, але це є проблема на сьогодні.  У нас немає довіри. Ми намагаємося знайти  відомо російського адвоката, який зможе захищати Надію під час судового процесу», - зазначив міністр.

Нагадаємо, український офіцер-льотчик Надія Савченко брала участь в антитерористичній операції і 18-19 червня потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом. Майже тиждень про її місцеперебування нічого не було відомо.

Після появи інформації про її перебування в Воронезькому ізоляторі МЗС України висловило рішучий і категоричний протест діям російської влади, звинувативши її у відкритому викраданні громадян України на території нашої держави.

Проте вчора Воронезький суд обрав для української льотчиці Надії Савченко, яку в Росії обвинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в міському СІЗО до кінця серпня.

Зараз українська влада, в тому числі, за допомогою міжнародної спільноти, докладають зусиль для повернення Надії Савченко в Україну.

Читайте також: Воронезький трибунал: Надія Савченко відповість за Майдан та ЄС перед Путіним