На Черкащині військовим, які брали участь в АТО, подарують землю

Отримати близько 2 гектарів землі сільгосппризначення та ділянку в 12 соток під дачний чи житловий будинок зможуть близько півтисячі черкащан, які брали, беруть або ще братимуть участь у антитерористичній операції на сході України.

«По Черкаській області вже сформовані такі земельні ділянки - це землі сільськогосподарського призначення, державної власності, землі запасу і резервного фонду. Виділятимуться земельні ділянки за рахунок сільськогосподарських земель та земель громадської житлової забудови в межах міст як для будівництва житлового будинку, садівництва, так і для ведення сільського господарства. Земля буде надаватися за місцем проживання», -  заявив під час брифінгу в.о.начальника ГУ Держземагентства у Черкаській області Дмитро Мироненко, повідомляє Укрінформ.

За його словами, подарованою землею військові зможуть розпоряджатися на власний розсуд: здавати її в оренду, продавати або залишити собі.

Участь в АТО на Сході країні беруть 500 бійців з Черкащини. Проте точна кількість буде відома лише після війни.

Мироненко повідомив також, що нині 30 осіб із Оршанця (навчальний центр Державної прикордонної служби, Черкаська область), які повернулися із зони бойових дій, вже готують необхідні документи для передачі їм земельних ділянок. Тому, на думку посадовця, вже до кінця літа перша партія бійців отримає документи на право власності на землю.

Надати необхідну допомогу у вирішенні земельних питань та у максимально короткі строки видати документи на землю у Держземагенстві обіцяють і сім'ям загиблих.

Нагадаємо, як повідомляло раніше ЕспресоTVдіти військових також матимуть переваги під час вступу до вишів.