У світі купують дедалі менше персональних комп'ютерів

Світові продажі персональних комп'ютерів за підсумками II кварталу 2014 скоротилися на 1,7% по відношенню до аналогічного періоду минулого року і склали 74,4 млн. штук

Такі дані наводяться в дослідженні американської аналітичної компанії IDC. Аналітики компанії прогнозували, що спад продажів в II кварталі буде набагато більш високим - 7,1%. У I кварталі поточного року даний показник склав 4,4%, повідомляє ПРАЙМ.

На думку експертів IDC, досить хороша статистика в квітні-червні обумовлена ​​декількома факторами: популярністю бюджетних комп'ютерних систем, таких як Chromebook Google; відмовою Microsoft від підтримки операційної системи Windows XP, що змушує багатьох користувачів купувати нові комп'ютери; та уповільненням темпів зростання ринку планшетів.

Як вказується в доповіді, в країнах з розвиненою економікою, в тому числі в США, державах ЄС і Канаді, зараз спостерігається зростання попиту на ПК, тоді як в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні як і раніше фіксується спад.

Лідером світових продажів ПК в II кварталі 2014 року була китайська компанія Lenovo, що зайняла 19,6% ринку (14,5 млн. проданих комп'ютерів). На другому місці рейтингу - американський Hewlett-Packard (частка в 18,3%). Замикає трійку лідерів американська Dell з часткою в 14%. Далі йдуть тайваньські Acer Group і Asus.