Адвокатом Надії Савченко може стати захисник панк-гурту Pussy Riot, - ЗМІ

Українську льотчицю Надію Савченко може захищати один з найвпливовіших юристів Росії Марк Фейгін

Про це повідомляє Еспресо.TV. з посиланням на ТСН.

Так, Міністерство закордонних справ України запропонувало родині льотчиці кілька кандидатур російських адвокатів, серед яких найбільше сім'я зацікавилась саме Фейгіним.

Стало відомо, Фейгін вже дав попередню згоду на захист українки. Його кандидатуру мають затвердити на засіданні МЗС.

Як зазначається, Фейгін брав участь у багатьох гучних справах, серед яких визволення скандального панк-гурту Pussy Riot, який засудили до 2 років ув'язнення за панк-молебень у храмі дівчат. Гурт випустили за два місяці до завершення строку по амністії.

Крім того, сім'я української льотчиці збирає кошти на поїздку до Воронежа та на порятунок Надії Реквізити для допомоги: Картка Приватбанку сестри Надії Савченко: № картки 5168 7553 9977 4294 Савченко Віра Вікторівна.

Нагадаємо, Савченко була схоплена бандформуваннями в кінці червня. 9 липня стало відомо, що вона перебуває в СІЗО Воронежа.

Слідчий комітет Росії висунув обвинувачення Савченко в пособництві в убивстві російських журналістів, зокрема в загибелі двох кореспондентів Всеросійської державної телевізійної й радіомовної компанії. Новоусманський суд Воронезької області узяв під варту Савченко до 31 серпня.

Президент Петро Порошенко дав доручення Генеральній прокуратурі й Міністерству закордонних справ розібратися в ситуації з викраденою терористами Надією Савченко, яка є українським офіцером і яку тримають в слідчому ізоляторі в Росії.

Міністерство юстиції України планує звернутися до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко знаходиться на території Росії як заручник і РФ повинна буде повернути її.