Діти витратили без дозволу батьків мільйони доларів в онлайн-магазині Amazon

Федеральна комісія США з торгівлі подала судовий позив на компанію Amazon з вимогою відшкодування користувачам суми більше мільйона доларів, яку їх діти витратили на онлайн-іграшки

Виявляється маленькі юзери гаджетів без відома батьків можуть купувати контент в онлайн-магазині Amazon, повідомляє агенство Bloomberg.

Комісія аргументує позив тим, що покупки не були авторизовані, оскільки Amazon не передбачив запит дозволу батьків на фінансові операції. Рішення перенести справу на розгляд суду прийняли унаслідок наявності скарг більше, ніж від тисячі користувачів.

Більшість додатків на Amazon мають ігровий характер, а їх цільовою аудиторією є діти. Проте система ресурсу не передбачає обмежень у використанні коштів аккаунту. Не дивно, що малеча користувалась можливістю збагатити колекцію своїх інтернет-забав за гроші.

Сама компанія Amazon не згодна з позивом та готова виступити проти позивача.

Нещодавно з аналогічною ситуацією зіштовхнулася фірма Apple. Півроку тому представник Торгової комісії (FTC) Эдіт Рамірес заявила про велику кількість випадків покупки розважальних ігор в Applestore без відома батьків.  

Директор Apple Тім Кок не погодився з рішенням комісії, пояснивши це тим, що компанія уже виявила такі інцеденти та активно працює над виплатою збитків потерпілим користувачам. Проте, фірма вирішила уникнути неприємного судового процесу і виплатила штраф у розмірі $ 32 млн.