На Прикарпатті "погорів" на хабарі працівник військомату

На Прикарпатті працівники СБУ затримали на «гарячому» спеціаліста військкомату, який вимагав 11,5 тис грн. від призовника за те, щоб «відмазати» його від строкової служби у ЗС України

Про це повідомила прес-службі УСБУ в Івано-Франківській області, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Провідний спеціаліст військкомату, відповідальний за організацію та проведення військового призову в Богородчанському районі, вимагав від одного з місцевих жителів 11 500 гривень за непроходження ним строкової військової служби у ЗС України начебто за станом здоров'я", - йдеться у повідомленні прес-служби УСБУ в області.

Відомо, що посадовця Надвірнянсько-Богородчанського об'єднаного військового комісаріату затримали «на гарячому». Хабар йому вручав сам призовник.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно в Чернівцях затримали керівника військомату, який вимагав хабар в розмірі $500 від чернівчанки. За цю суму він гарантував, що її син-військовослужбовець не буде направлений на проходження служби в Луганській області, територія якої є зоною проведення антитерористичної операції.