Нідерланди не мають ілюзій щодо ролі Росії в українському конфлікті, але введення нових санкцій не підтримують

Нідерланди як і раніше розглядають Росію основним винуватцем конфлікту на Сході України, однак не підтримують введення санкцій на даному етапі

Про це міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс написав у листі до нідерландського парламенту, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Нідерланди не мають ілюзій щодо ролі Росії у конфлікті та продовжують розглядати її як основний чинник нестабільності. При цьому Росія має грати ключову роль у вирішенні цієї проблеми", - заявив Тіммерманс.

На його думку, зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії, яка минулого тижня відбулася у Берліні, стала шансом для вирішення конфлікту дипломатичним шляхом.

"Цей імпульс має бути використаний", - сказав Тіммерманс.

Він додав, що не варто приймати "поспішні рішення" щодо подальших економічних заходів проти Росії. 

"Однак підготовка до більш широких економічних санкцій має продовжуватись, щоб ЄС був готовий прийняти рішення, якщо цього вимагатиме ситуація", - заявив він.

При цьому Тіммерманс ще раз запевнив, що Нідерланди продовжать підтримувати Україну в політичній, економічній та соціальній площині.

Нагадаємо, вчора Євросоюз ввів санкції щодо ще 11 громадян Росії через події в Україні. Загалом у "чорному списку" санкцій ЄС уже понад 70 осіб. 

Рішення про введення секторальних санкцій проти Росії, так званих санкцій третього рівня, може бути ухвалене на саміті ЄС 15-16 липня.