Австралійські вчені довели, що ревматики даремно скаржаться на погоду

Між температурою, вологістю повітря, атмосферним тиском та болем у спині немає взаємозв’язку

Науковці Сіднейського університету провели дослідження, щодо рівню болю у близько тисячі пацієнтів та порівняли результати з показниками температури повітря, сили вітру та наявності або відсутності атмосферних опадів – повідомляє The Daily Mail.

Австралійські дослідники порівняли погодні умови в той момент, коли пацієнти вперше відчув біль у спині, з погодою за тиждень та за місяць після того одноразового випадку болю.

Єдині незначні зміни самопочуття були помічені під час вітряної погоди, утім, навіть тоді показники були настільки малими, що вчені вирішили відмовитися від них, як від неважливих.  

Час від часу кожен третій з нас відчуває біль у спині. Світова організація здоров’я зазначає, що такі симптоми є найчастішими порушеннями опорно-рухового апарату.

За словами доктора Деніела Стеффенса, багато людей вірять, що погода впливає на їхні больові симптоми. Утім, є кілька досліджень, що вивчають залежність болю від погоди. Вони спираються на свідчення пацієнтів і зрештою спростовують переконання, що погодні умови збільшують ризик виникнення болю в спині.