В РНБО підтвердили інформацію про тисячу знешкоджених бойовиків протягом минулої доби

Сили АТО за минулу добу завдали по базах бойовиків в Луганській і Донецькій областях п'ять точкових авіаударів, знищено велику кількість техніки і не менше тисячі терористів

Про це на брифінгу заявив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ

"Протягом вчорашнього дня на території Донецької та Луганської областей авіація Збройних сил України завдала п'ять потужних точкових авіаційних ударів по опорних пунктах терористів, обладнаним мінометним і вогневих позицій, таборах бойовиків", - сказав він. 

За даними АТО, бойовики понесли значні втрати: військова авіація знищила дві мінометні батареї, два танки, три БТР, багато автомобільної техніки і боєприпасів терористів. 

"У районі населеного пункту Гольмовський (Донецька область) знищений базовий табір бойовиків, недалеко від міста Перевальськ (Луганська область) - ще один опорний пункт і два танки, десять броньованих машин, 15 одиниць автомобільної техніки і приблизно півтисячі бойовиків. Біля міста Дзержинськ (Донецька область) ліквідована база бойовиків, які сконцентрувалися й не очікували швидких дій з боку АТО. За попередніми оцінками, українські льотчики внаслідок удару з повітря знищили там близько півтисячі бойовиків, пошкодили два бронетранспортери ", - сказав спікер РНБО. 

За його слова, сили антитерористичної операції також знищили опорний пункт бойовиків і в районі Ізварине (Луганська область). 

"Це дало можливість силам АТО зміцнити свої позиції в районі кордону недалеко від пункту пропуску Ізварине, що в свою чергу сприяє повному контролю на державному кордоні України", - зазначив він. 

Лисенко додав, що станом на 9:00 ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою: 

"Наші військові продовжують наступ і завдають все більше втрат бойовикам. Завдяки оперативній і злагодженій роботі повітряної і наземної розвідки та інформації, яку дає військовим місцеве населення, сили АТО наносять нищівних ударів по базах і місць дислокації бойовиків. Причому це відбувається без загрози для самого місцевого населення ". 

Раніше повідомлялося, що в зоні АТО минулої ночі внаслідок обстрілів бойовиками загинули 7 українських військовослужбовців

Інформацію про тисячу вбитих бойовиків учора оприлюднив спікер АТО Владислав Селезньов.