Війська РФ заглибилися на територію України, влаштували засідку, - РНБО

Війська РФ заглибилися на три кілометри на територію України на Луганщині та влаштували там засідку

Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко, повідомляє 5 канал, передає Еспресо.TV

У РНБО підозрюють, що агресори таким чином намагалися створити коридор, щоб провести техніку та найманців на територію України.

Також, за словами Лисенка, у Мар’їнці на Донеччині через обстріл бойовиками житлових кварталів багато людей залишаються під завалами будинків.

"З установок "Град" бойовики обстріляли населений пункт Мар’їнка. Масштаб руйнувань, за свідченнями очевидців, величезний. Люди і досі залишаються під завалами. Терористи перешкоджають їх порятунку і продовжують обстріл", – зазначив він.

За словами Лисенка, житлові квартали Мар'їнки піддаються обстрілу з установки "Град", а вулиці Донецька обстрілюються з міномета, який переміщається на вантажівці.

В РНБО зазначили, що є інформація про те, що чоловіче населення Мар'їнки силоміць залучають до участі у незаконних збройних формуваннях, які мають охороняти і Донецьк, і Луганськ.

Також надійшла інформація, що вулицями Донецька пересувається вантажівка MAN, в кузові якого перебуває міномет великого калібру.

"Переїжджаючи з району в район, з міномета ведеться вогонь по житлових кварталах міста. Ватажки бандформувань намагаються видати це за артобстріл з боку українських військових", - додав Лисенко.

Згідно з повідомленням, в ніч на 12 липня в результаті активних бойових дій на територію Мар’їнського району електричних мереж потрапили міни, пошкоджено будівлю РЕС, електрощитову установку, зруйновано кабельні комунікації.

Персонал евакуйовано, про потерпілих не повідомлялося.