Літак над Луганщиною могли збити тільки з Росії,- Міноборони

Члени екіпажу збитого над Луганщиною літака вийшли на зв'язок

Міністр оборони Валерій Гелетей доповів Президенту Петру Порошенку про те, що члени екіпажу літака АН-26, який виконував завдання в рамках забезпечення активної фази АТО та був збитий, вийшли на зв'язок з Генеральним штабом.

Також було зазначено, що, з огляду на те, що літак йшов на висоті 6500 м, його враження переносними зенітними комплексами є неможливим, тобто літак був вражений іншою, більш потужною ракетною зброєю, яка була застосована, вірогідно, з території Російської Федерації.

Зараз триває пошуково-рятувальна операція для того, щоб доставити екіпаж літака Повітряних сил України на територію, яка вже контролюється українським військовими.

Нагадаємо, сьогодні приблизно о 12:30 в районі шахти "Краснодонвугілля" (Луганська область) бойовики з ПЗРК збили український літак. Пілот встиг катапультуватися. 

Згодом у прес-центрі АТО повідомили, що в зоні АТО зник зв’язок з літаком Повітряних сил Збройних сил України АН-26. «О 12.30 зник зв'язок з літаком ПС ЗС України АН-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО. Причини зникнення зв'язку перевіряються», - поінформували в штабі.

Крім того,  співголова Громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов повідомив Еспресо.TV, що один з пілотів літака потрапив у полон до терористів.