Навальний: Керівництво Першого каналу треба судити за брехню про страту дитини

Керівництво Першого каналу Росії має понести кримінальне покарання за брехню про катування та публічну страту дитини в Слов'янську, пише в блозі опозиціонер Олексій Навальний

Дезінформаційна кампанія неминуче супроводжує будь-який конфлікт, зазначає Навальний. Однак цей сюжет переходить всякі межі. «Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює. За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують, небезпечні для суспільства і те, що вони роблять - справжнісінький кримінальний злочин», пише Навальний.

Обурення висловив і співголова партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов. На його думку, мета показаного сюжету - викликати "люту ненависть і бажання помститися українським фашистам", повідомляє Радіо Свобода.

Журналіст «Нової газети» Євген Фельдман спеціально опитав жителів Слов'янська. «Я в Слов'янську, ніхто з місцевих, з ким говорив, про це не чув. На слова «Перший канал» матюкаються, написав Фельдман в твіттері.

Користувачі соціальних мереж незабаром виявили сторінки героїні сюжету. Галина Остапенко постійно проживає в місті Обухів під Києвом, повідомляють «Грані.ру». В ефірі вона представилася прізвищем свого чоловіка, колишнього співробітника "Беркута", який бере участь в проросійському ополченні в Донецькій області. У соцмережах також наголошується, що Пишняк називала місцем подій площу Леніна. При цьому в Слов'янську такої площі немає.