Поїзд Крюківського заводу допустили до експлуатації без повного циклу випробувань, - ЗМІ

Швидкісний поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу не придатний до експлуатації, так як не пройшов всіх необхідних випробувань

Про це йдеться в статті "Швидкісна Крюковська афера", опублікованій в "Обозревателе", передає Еспресо.TV.

Саме тому, стверджує автор, в поїзді і "вилазять" такі небезпечні поломки, як тріщина рами: "Український поїзд  станом на 2012-рік був абсолютно "свіжим", і не пройшов повного циклу випробувань. Більше того, за нашими даними, Крюковський первісток не пройшов необхідних випробувань і досі, а тому був допущений до експлуатації всупереч законодавству і здоровому глузду". 

Крім того, УЗ приховує інформацію про реальну вартість цього поїзда. "Публічно було заявлено, що склад стоїть на 30% дешевше "корейця". Відмінно, але скажіть, скільки саме? Адже з корейцем все було зрозуміло: вартість зафіксована, виробник надав нам його в кредит, причому - досить дешевий. Тому економіку розрахувати не складно, - йдеться в статті. - Тоді як у випадку з українським потягом нічого не зрозуміло. Перше, не зрозуміла початкова вартість поїзда, її потрібно озвучити публічно. По-друге, на яких умовах УЗ купила або збирається купити цей потяг: це буде кредит, лізинг або будуть задіяні інші фінансові механізми? Ми провели серфінг всіх відкритих джерел, і так і не змогли знайти потрібно інформації, а значити - вона ретельно ховається".

Автор робить висновок, що якби під ЄВРО-2012 були б закуплені українські потяги, ця угода закінчилася б величезним міжнародним скандалом: по-перше, навряд чи завод зміг би поставити необхідну кількість швидкісних потягів, по-друге, інформація про технічну неготовність моделі обов'язково стала б публічною.

Як повідомлялося, 8 липня поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ЕКР-02, що курсує за маршрутом Київ-Одеса, був знятий з експлуатації.

Після прибуття складу, який вийшов сьогодні вранці з Києва до Одеси, машиністи виявили на рамі тріщини.

За правилами технічної експлуатації залізниць України використовувати потяги при наявності таких дефектів стуворо заборонено, оскільки існує реальна загроза життю пасажирів.