Щоб вивозити біженців залізницею з зони АТО, доводиться домовлятися з терористами", - заступник гендиректора Укрзалізниці

Заступник гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк розповів, що біженців перевозять безкоштовно, але щоб перетнути межі області доводиться домовлятися з терористами

Про це він сказав у ефірі Еспресо.TV

"Зараз Укрзалізниця робить все можливе і неможливе, щоб відновити функціонування руху, зокрема пасажирського, в цьому регіоні. Безперечно, це ускладнюється фактично воєнним станом в цьому регіоні.
Це майже героїчні зусилля залізничників, щоб забезпечити функціонування руху. Це як би під час Другої світової війни хтось би зберігав сполучення між Берліном і Москвою. Це коштує життя для окремих залізничників, але там продовжують вони працювати. Близько 19 потягів курсує, які щоденно з Донецьку та Луганську перевозять переселенців", - сказав він. 

Також, Бланк акцентував, що "Укрзалізниця" вивозить людей з зони АТО безкоштовно. 

"Всіх біженців, які до нас звертаються, ми перевозимо безплатно, там де є можливість додаємо вагони, але не завжди вдається домовлятися з контролюючими Донецьк та Луганськ терористами та Києвом. Поки що нам вдається домовлятися про мирний вивіз людей. На боці "ДНР" і "міністр транспорту" і "начальник доріг" призначалися. Тому з ними доводиться домовлятися". - зазначив він.

За словами заступника гендиректора ""Укрзалізниці", вдень із зони АТО можна вивозити близько двох тисяч людей.  

"Давайте порахуємо: якщо в нас 19 вагонів, які виїжджають звідти, не рахуючи приміські пересадки, це порядку півтори-дві тисячі, які можна вивозити щодня", - сказав він.