Україна значно піднялася вгору в рейтингу армій світу (ІНФОГРАФІКА)

Збройні сили України зайняли 21 місце в рейтингу найпотужніших армій світу за версією американського видання Business Insider

Українська армія обігнала такі країни як Іран, В'єтнам і Саудівську Аравію. На думку видання Україна збільшила угрупування бойових танків до 4000 (проти 1700 торік), а одиниць бойової авіації до 400, повідомляє Деловая столица.

Підготовленість ВСУ до ведення бойових дій видання поставило на 6-е місце. При цьому бюджет української армії займає всього лише 43 позицію в світовому рейтингу.

За версією видання, найпотужнішої у світі є армія США. На другому місці - Збройні сили Росії. Третю позицію зайняв Китай.

Даний рейтинг заснований на Глобальному індексі вогневої потуги, він враховує більш ніж 50 факторів, у тому числі загальний розмір військового бюджету, кількість робочої сили і обладнання, а також доступ до ресурсів. При цьому рейтинг фокусується на кількості, не звертаючи уваги на істотні кількісні відмінності (78 підводних човнів Північної Кореї, наприклад, не зовсім сучасні). Він також не враховує ядерні арсенали і відсутність у країн, що не мають виходу до моря, постійного військово-морського флоту.