Податкова з МВФ придумали поки що таємний план боротьби з корупцією при відшкодуванні ПДВ

Державна фіскальна служба України спільно з технічною місією Міжнародного валютного фонду розробила альтернативний метод адміністрування податку на додану вартість (ПДВ), який на даний момент знаходиться на узгодженні в Міністерстві фінансів

Про це на антикорупційному форумі заявив глава Державної фіскальної служби Ігор Білоус, передає УНІАН.

"Ми придумали і вже відпрацювали з технічною місією МФВ новий метод, альтернативний метод, адміністрування ПДВ. Зараз ми до кінця відпрацьовуємо з Міністерством фінансів і технічно відпрацьовуємо з Нацбанком України, тобто створюємо технічний протокол, як все буде працювати", - сказав Білоус.

При цьому він не уточнив деталі нового методу, зазначивши, що даний проект ще не був представлений уряду.

"Системне рішення є. Буквально сьогодні я буду доповідати про це прем'єр-міністру. Тому поки подробиці розкрити не можу", - зазначив Білоус.

Разом з тим, за словами голови служби, новий метод адміністрування дозволить усунути багато нелегальні схеми, що діють у відомстві.

"Якщо буде політична воля і всі проголосують у парламенті... три тижні потрібно, щоб поламати систему. Через три тижні, коли ми введемо її, у нас буде маса безробітних людей, які раніше займалися конвертацією, "зустрічними потоками" і іншим", - сказав Білоус.