Українські виші не відпускають своїх бакалаврів в магістратуру інших закладів

До Міністерства освіти і науки України надходять скарги випускників вишів про проблеми з отриманням дипломів бакалаврів

Випускники багатьох вищих навчальних закладів України не можуть вступити до вишів на другий ступінь навчання через те, що їхні заклади навмисно ускладнюють видачу дипломів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Повідомляється, що «мають місце випадки необґрунтованої відмови у видачі документів про вищу освіту, затримка термінів видачі документів з метою збереження контингенту студентів».

Також зросла кількість помилок у дипломах і додатках до них та відмов у їх своєчасному виготовленні, що так само унеможливлює вступ випускників до інших вишів, окрім тих, де здобутий ступінь бакалавра.

Фото: Карпатський об'єктив

У зв’язку з цим, Міністерство освіти і науки вимагає від керівників вищих навчальних закладів безумовного дотримання законодавства та конституційних прав випускників вищих навчальних закладів у частині вчасного отримання ними документів про здобуття вищої освіти наступних освітньо-кваліфікаційних рівнів.

Міносвіти попереджає керівників вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації про персональну відповідальність за несвоєчасну видачу  випускникам документів про здобуту вищу освіту. Видача передрукованих документів про вищу освіту повинна відбуватися протягом п’яти днів з дня подачі відповідної заяви випускником.