Євреї формують батальйон для звільнення Донбасу

Новий добровольчий батальйон буде носити назву «Матілан»

Про це інформація з'явилася в мережі ВКонтакте.

 

За словами одного з ініціаторів створення батальйону «Матилан» Максима Неймана, приймати у нього будуть «всіх євреїв, які проживають на території країни»

«Відбувається створення добровольчого єврейського батальйону для звільнення території України від терористів і загарбників. Адміністратор цієї групи був військовослужбовцем Цахалу, і просить всіх євреїв, які проживають на території країни, де вони народилися, виросли і живуть, приєднатися до батальйону «Матилан». Україна - це наша країна, наш дім, який ми повинні і зобов'язані захищати», - пишуть в мережі «ВКонтакте» адміністратори однойменної групи.

За словами Максима Неймана, дуже багато людей виявили бажання вступити в даний батальйон. 

«Справа добра, але ми набираємо людей з військовим досвідом, хоча б з мінімальним. Хоч і батальйон єврейський, але багато євреїв народилися в Україні, і вважають її своїм рідним домом. Тому дуже просимо Вас, якщо все-таки вирішили йти до кінця, то подумайте, що це не ігри, це війна. Війна народів проти агресора, проти Росії, яка намагається зруйнувати Україну», - йдеться на сторінці батальйону в соцмережі.

Допомога добровольцям вже надала українська діаспора в Ізраїлі, повідомляють організатори.