На Луганщині зник директор шахти, де терористи вербували людей

Бойовики прийшли перед початком першої зміни на шахту, розташовану в місті Золоте Луганської області з метою поповнити свої ряди новими бійцями

На шахті "Золоте" вони спочатку вели себе більш-менш толерантно. Один з автоматників виступив перед шахтарями, які збиралися спускатися в забій, із закликом стати в їх ряди. Зголосився на це тільки один чоловік, інші гірники мовчки послухали і хотіли вже спускатися в шахту, як їм запропонували змінити директора підприємства. Тому що, як пояснили присутнім, нещодавно призначений на цю посаду Віктор Шатковській занадто ревно взявся наводити на підприємстві порядок, про це повідомляє ukrinfonews. 

До речі, гірники до цього поставилися схвально, бо новий директор відразу почав звільняти керівників виробничих підрозділів, які займалися крадіжками та експлуатацією робітників. Однак, на захист керівника або побоялися, чи не захотіли стати.

Погрожуючи зброєю, вони змусили Віктора Шатковського написати заяву на звільнення, і призначили на посаду директора шахти Ігоря Новоселова, який раніше і займав цю посаду, про це повідомили в Конфедерації вільних профспілок України.

Згодом на сторінці в Фейсбуку Тетяна Погукай, начальник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Луганській області заявила про наступне:

"11 липня, після відвідування шахти збройними представниками ЛНР, пропав директор шахти «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» гр. Шатковський В.В. 1958 р.н., на зв'язок не виходить і його місцезнаходження не відомо. Даний факт зареєстрований в ЕРДР за статтею 115 ч. 1 КК України. Вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження".