Майже третина офісних працівників лається з колегами через кондиціонери

А кожен десятий офісний працівник волів би, щоб у його конторі взагалі не було кліматичної техніки

Офісні працівники виявляється вважають кондиціонери на робочому місці прямою загрозою своєму здоров'ю. Експерти з'ясували також рівень агресії серед колег за пульт від кондиціонера і, в цілому, ставлення співробітників до літньої спеки, повідомляє Лента.ру.

З опитаних 1,6 тис офісних співробітників кожен десятий висловив бажання, щоб у його конторі не було кліматичної техніки. І, як з'ясувалося, не дарма: кожен другий опитаний, незалежно від ставлення до використання кондиціонера, зізнався, що вже не раз застудився через занадто низьку температури, виставленої колегами. 7% респондентів поскаржилися, що постійно хворіють через штучну прохолоду. 

Експерти також дізналися, наскільки часто в офісах відбуваються сварки через кондиціонер і що роблять працівники, якщо одні постійно застуджуються, а інші скаржаться на спеку. 

У разі, коли температурне сприйняття не збігається з кліматичними перевагами колег, кожен четвертий соромиться заявити про це, намагаючись впоратися зі спекою або холодом самотужки (укутати в светр, випити гарячого чаю). 

Більшість опитаних повідомило про готовність постояти за своє здоров'я. Так, 62% зізналися, що наполягають на своєму - переконують включити або виключити кондиціонер, спираючись на свої відчуття. Подібне бажання створити комфортний для себе клімат у великому колективі нерідко призводить до конфліктів: 28% респондентів зізналися, що їм доводилося лаятися з колегами через різні погляди на температурний режим. 

Варто відзначити, що наступила літня спека не проходить непомітно: дві третини опитаних зізналися, що через високу температуру їх працездатність значно знизилася.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що відверті фото в соціальних мережах роблять жінок менш привабливими.