Територіальна цілісність України не є предметом для переговорів, - президент Європарламенту

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявляє, що територіальна цілісність України не є предметом для переговорів, анексія Криму – незаконна, ЄС повинен ухвалити рішення про подальші санкції

Про це Шульц заявив у середу в Брюсселі на прес-конференції по завершенню участі у засіданні Європейської Ради, яка проходить цього дня, передає Еспресо.TV, з посиланням на УНІАН.

"Ми повинні повторити ще раз, що територіальна цілісність України не є предметом для переговорів. Анексія Криму була незаконною, це були дії проти міжнародного законодавства, зроблені державою, яка є постійним членом Ради безпеки ООН і яка повинна захищати міжнародний закон, а не порушувати його. Ми повинні засудити незаконну анексію Криму та ухвалити рішення застосувати подальші санкції”, - сказав президент Європейського парламенту. 

Крім того, Шульц зазначив, що президент України Петро Порошенко „потребує підтримки”. „Що також терміново необхідно, так це вирівняти регіональний та соціальний дисбаланс в Україні”, - вважає він.