У Росії Макаревича через порівняння аварії в метро з війною в Україні знову "пресують"

Після вчорашньої публікації у соціальній мережі Андрія Макаревича, лідера гурту "Машина часу", дехто назвав слова співака блюзнірськими і неприпустимими

Вчора, Макаревич прокоментував останні трагічні події в московському метро та провів паралелі з Україною.

"З України на нашу територію по недбайливості (якщо це тільки не самі знаєте чия провокація) залетів снаряд. Одна людина загинула. Наші відважні депутати вже готові обстрілювати українську територію. У метро через чиюсь халатність сходить з рейок поїзд - гине троє (якщо не п'ятеро), більше ста осіб госпіталізовано. З ким воювати будемо?", - запитав опозиційний музикант. 

Після цього запису на нього посипався шквал критики.

Зршетою Макаревич зазначив, що не вважає, що сказав щось не те, пише видання Super.ru.

"Я написав рівно те, що хотів сказати. Де тут блюзнірство? Я вважаю, що технічний збій відбувається з чиєїсь вини. Там, де всі служби працюють ідеально, технічних збоїв не буває. Якщо в результаті помилки постраждали люди, то винні в помилці повинні бути покарані, а у нас покарають помічника стрілочника. І ми, на жаль, так живемо", - пояснив свою позицію він.

Російські журналісти спробували пристидити Макаревича, що він порівняв війну в Україні з аварією в метро. Однак артист лаконічно відповів:

"Я про неспівмірність оцінок катастроф, що сталися. Це все відбувається через халатність".

Та пізніше Андрій Макаревич видалив свій запис у "Фейсбуці".

Нагадаємо, коментуючи ситуацію в Україні та анексію Криму,  Макаревич наголосив про небезпечний прецедент, який напевно почнуть використовувати у різних країнах на свій лад.