Університет Шевченка лідирує за кількістю поданих заяв

Станом на 16 липня до КНУ ім. Тараса Шевченка абітурієнтами подано більше 27 тисяч заяв

За даними Міністерства освіти і науки України приймальна комісія Київського національного університету отримала 27 697 заяв від вступників. 

Наступним за кількістю поданих заяв став Львівський національний університет Франка (20 617), далі - Дніпропетровський національний університет Гончара (19 039), повідомляє "Українська правда". 


По 16 тисяч заяв подано до Університету Драгоманова, Львівської політехніки та НАУ. Київський політехнічний інститут прийняв 15 891 заяв. Десятку рейтингу по кількості поданих заяв замикають Прикарпатський національний університет Стефаника, Торгівельно-економічний університет та Національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

За інформацією прес-центру МОН, усього зареєстровано 813 753 заяви від 376 934 осіб. 

Між іншим, строки вступної кампанії триватимуть до 1 серпня 12:00 для осіб, які подають заяви на основі повної загальної шкільної освіти. Для абітурієнтів, які мають складати творчі конкурси, проходити випробування або співбесіди, останній день подачі - 24 липня. Тиждень з 25 липня до 1 серпня відведений на проведення додаткових заходів.

Нагадаємо,  Київський національний університет зайняв першу сходинку у рейтингу найпрестижніших вишів України за версією Освіта.ua.