ФСБ затримала 15 українських прикордонників, яких бойовики витіснили на територію Росії

Обстрілюючи український прикордонний пункт в Луганській області, терористи залповим вогнем витіснили 15 українських прикордонників на територію Росії, де їх заарештували представники ФСБ

Про це у своєму «Фейсбуці» написав луганський журналіст Всеволод Філімоненко, передає Еспресо.TV.

"У прикордонному районі Луганської області українська 72-я погранбригада у складі 15 бійців займалася вантаженням трупів в рефрижератор. У цей час, бойовики ЛНР почали обстріл наших солдатів з системи" Град", - поінформував журналіст.

За його словами, наші бійці встигли піти в притулок, але обстріли не припинялися.

"Довелося відступати, терористи залповим вогнем витіснили українських солдатів на територію РФ, де їх вже чекали співробітники ФСБ Комітетники заарештували всіх до єдиного і доставили в госпіталь в російському Гуково", -  пише Філімоненко.

П'ятеро з наших солдат отримали важкі поранення.

За його даними, зараз госпіталь знаходиться в оточенні російської поліції, а в будівлі працюють десятки російських журналістів.

За наявною у активіста інформацією, керівництво АТО вже зв'язалося з прикордонною службою Росії з питання видачі прикордонників українській стороні, але там порекомендували звертатися до верховному головнокомандувачу збройними силами Росії і поклали слухавку.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Водночас російський LifeNews повідомляє, що троє українських прикордонників перебувають у реанімації, а всі вони отримали поранення різного ступеня тяжкості. Характер поранень різний: мінні, фугасні осколкові поранення, переломи та опіки.

Наявний список затриманих:

1. Лагус С.А. 1984 р.

2. Могилевец С.А. 1984 р.

3. Вальченко А.І. 1982 р.

4. Ковтун Ю.А. 1968 р.

5. Певрашов Е.А. 1993 р.

6. Сацик І.Ю. 1985 р.

7. Русу В.А. 1979 р.

8. Горковенко В.А. 1985 р.

9. Щербак О.Ю. 1989 р.

10. Гробиль А.А. 1989 р.

Один із заарештованих українських солдат - Іван Сацик з міста Буча Київської області

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з установки бойової машини "Град" з російського села Гуково Ростовської області вівся обстріл українського селища Бірюкове.

Фото зі сторінки Івана Сацика в соцмережах

Фото зі сторінки Івана Сацика в соцмережах

Фото зі сторінки Івана Сацика в соцмережах