Нідерланди долучаються до розслідування причин та обставин трагедії з Боїнгом-777

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловив готовність направити голландських фахівців для спільного розслідування причин та обставин трагедії

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, в ході якої повідомив про обставини падіння на території Донецької області літака Малайзійських авіаліній, що прямував за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур.

Петро Порошенко висловив найглибші та найщиріші співчуття родинам та близьким загиблих в цій жахливій трагедії. Він також висловив упевненість, що винні у цій трагедії будуть притягнуті до відповідальності.

Президент повідомив, що за останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито літаки АН-26 та СУ-25 Збройних Сил України. Він також повідомив, що доручив створити Державну комісію з розслідування цього інциденту і запросив долучити до її роботи фахівців з Нідерландів та Комісії IKAO.

У відповідь Прем’єр-міністр Рютте подякував Петру Порошенку за швидке реагування та висловив готовність направити голландських фахівців для спільного розслідування причин та обставин трагедії та запевнив у підтримці дій Президента України", - написала прес--служба Президента.

Як повідомляло Еспресо.TV, літак Боїнг-777 малазійських авіаліній збили терористи в районі міста Торез Донецької області.

Президент Порошенко доручив створити міжнародну комісію для розслідування трагедії з Боінг-777.

Малайзія, у свою чергу, хоче провести власне розслідування щодо Боїнга-777.