У київському метро з'явився мобільний інтернет

З 10 липня в київському метро на станціях «Вокзальна», «Політехнічний інститут» та прогоні між ними працює заробила мобільна мережа з підтримкою інтернет-доступу

Про це повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Руслана Крамаренка Олеся Остафієва. Зв'язок на ділянці вже тестує «МТС Україна», з п'ятниці до нього підключаться «Київстар» та life :). За словами операторів, до кінця липня буде протестований ще одна ділянка, а повністю покрити київське метро мобільним інтернетом планують до кінця 2014 року, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Капітал.

Досі мобільний зв'язок працювала лише на станціях київського метро, а в тунелях вона переривалася. Зайти в підземці в інтернет з мобільного телефону або планшета поки неможливо - немає ні Wi-Fi, ні EGDE-з'єднання.

«Рішення для київського метрополітену орієнтоване на будівництво 3G-ready мережі з перспективою швидкого переходу на нові покоління зв'язку. Таким чином, відразу після отримання ліцензій широкосмуговий мобільний інтернет буде доступний і пасажирам », - зазначає прес-секретар компанії «МТС Україна» Вікторія Павловська. До цього часу інтернет-доступ буде працювати на базі менш швидкісного рішення - GPRS. Запустити під землею 3G, не маючи наземних частот, не вдалося.