За незаконну ретрансляцію російських програм будуть судити

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звертатиметься до суду щодо анулювання ліцензій тих провайдерів, які незаконно ретранслюють деякі російські канали

Національна рада ухвалила рішення, яким встановила застосування санкцій в судовому порядку до тих провайдерів, які ретранслюють програми «Россия 1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург 5», «Звезда», «Рен ТВ», повідомляють на офіційному сайті.

Таких заходів вдалися через загрози в інформаційному просторі України, а також у зв’язку з несанкціонованим відключенням українських телеканалів у Донецькій і Луганській областях і розповсюдженням на їх частотах російських програм, пояснили у повідомленні.

Фото з офіційного сайту Нацради з питань телебачення і радіомовлення
 
Цим рішенням регуляторний орган фактично зафіксував і встановив наявність на території України незаконної трансляції та ретрансляції перелічених телеканалів. У разі якщо Національна рада зафіксує ретрансляцію цих програм провайдерами програмної послуги, це буде вважатися грубим і системним порушенням законодавства про телебачення і радіомовлення, що стане підставою для прямого звернення до суду про анулювання ліцензій таких провайдерів.

Фото з офіційного сайту Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Національна рада засобами офіційного моніторингу здійснюватиме державний нагляд щодо наявності зазначених російських програм у багатоканальних (в тому числі ефірних) мережах провайдерів програмної послуги – йдеться у повідомленні.