Через падіння "Boeing-777" загинуло 189 громадян Нідерландів, - постпред в ООН

Через падіння літака малазійських авіаліній "Boeing-777" загинуло 189 громадян Нідерландів

Про це повідомив під час термінового засідання РБ ООН представник Нідерландів в ООН, передає Еспресо.TV

"Щонайменше 189 жертв були громадянами Нідерландів. Сьогодні багато тисяч людей у моїй країні - королівстві Нідерланди - сумують у зв’язку з загибеллю. Це важкий час в нашій національній історії", - наголосив він.

Також, дипломат підкреслив, що Нідерланди рішуче засудять трагедію з "Boeing-777", якщо було застосовано зброю. 

"Ми готові зробити все, щоб дізнатися правду про те, що сталося. Ми закликаємо всі сторони, які можуть вплинути на цю ситуацію, забезпечити безперешкодний доступ до падіння літака для тих, хто надає першу допомогу і для слідчих. Закликаємо цю високу раду, високий світовий орган в цій галузі забезпечити повне ретельне безпристрасне розслідування всіх обставин", - сказав він.

Постпред Нідерландів в ООН підкреслив, що всі матеріали, які будуть знайдені на місці падіння, в тому числі і чорні ящики літака, мають бути терміново передані міжнародним слідчим без будь-якого втручання.

"Ми вимагатимемо, щоб всі, хто несе відповідальність пряму і непряму, понесли цю відповідальність, постали перед судом. Це наший моральний обов’язок пам’яті жертв. Це наш борг відповідно до міжнародного права законів і справедливості", - наголосив він.

"Моя країна не заспокоїться доти, поки не переможе справедливість", - зауважив постпред Нідерландів.

Також постпред попросив головуючого засідання РБ ООН, щоб їм посприяли якомога швидше перевезти останки громадян Нідерландів на Батьківщину.