Українські експерти пробули на місці падіння Боїнга-777 лише 30 хвилин, - Гройсман

Українські експерти пробули 30 хвилин на території падіння Боїнга – 777, після чого їх випровадили бойовики, а працівники слідчих органів взагалі не допускають для рослідування аварії літака

Про це на брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV

“Сьогодні вони ледь-ледь потрапили на цю територію, буквально пробули там 30 хв і були видалені бойовиками, які контролюють цю територію”, - сказав він.

За словами, представника уряду, в рамках порушення кримінальної справи СБУ, проводяться слідчі дії.

“Але дуже важко, неможливо потрапити на територію, щоб дати оцінку тому, що там відбувається. Фактично, можна сказати, що були допущені представники ДСНС, які дивились на територію, але не давали жодних оцінок, а експерти, фахівці, в тому числі слідчі органи, недопущені до того, щоб обєктивно розслідувати ці події”, - пояснив Гройсман.

Нагадаємо, 17 липня на Донеччині було знищено літак Boeing-777 "Малазійських авіаліній", який летів з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, у тому числі 15 членів екіпажу.

За інформацією віце-президента "Малазійських авіаліній" Хейбі Гортера, на борту Boeing-777 перебувало 154 громадянина Нідерландів, 27 австралійців, 23 малайзійця, 11 індонезійців, шість британців, по чотири громадянина Німеччини та Бельгії, три філіппінця і один канадець.