Падіння Боїнгу-777 не є випадковістю, - французький військовий спеціаліст

Французький військовий спеціаліст розповів про свою версію причини падіння літака Малазійських авіаліній

Трагедія з літаком «Малазійських авіаліній» є «актом доброї волі», повідомив французький військовий спеціаліст, співробітник «Д’Аеробус Груп», який не побажав називати свого імені, пише Le Monde.

За словами французького експерта, літак не міг бути збитий помилково, оскільки неможливо сплутати цивільний літак та винищувач. «Дійсно, кожен літак має бути оснащений транспордером (передавачем) навіть від тієї компанії, якій належить літак. За допомогою пристрою радар наземних станцій може виявити всі об’єкти, що перетинають повітряний простір».


Les débris de l'avion de la Malaysia Airlines lemondefr

За словами військового фахівця, аби збити пасажирський літак, необхідно мати «систему складних ППО». Такий тип ракетної батареї складається в основному з радару для виявлення літаків, командного пункту і платформи для запуску ракет. Фахівець зазначає, що тільки потужна ракета може дістати літак у небі.

Співробітник «Д’Аеробус Груп» додає, що тільки чорні ящики покажуть, чи була аварія результатом теракту, чи це наслідок вибуху.

Також французьке видання опублікувало на своїй сторінці відео перехопленої розмови, що поширилось в мережі в Україні.


Crash en Ukraine : les enregistrements qui... lemondefr

Раніше Еспресо.TV повідомило, що майже всі світові ЗМІ винесли на обкладинку трагедію з Боїнгом-777, яка вчора трапилася в районі міста Торез Донецької області.