Росія вирішила припинили польоти над Україною

У зв'язку з катастрофою літака Boeing-777-200 Малайзійських авіаліній російські авіакомпанії припиняють виконання транзитних польотів з використанням повітряного простору України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Росавіації.

«Маршрути прокладаються в обхід України через Російську Федерацію з подальшим виходом в повітряний простір інших суміжних держав, які забезпечують безпечний проліт через свою територію», - заявили в Росавіації.

На даний момент російські авіакомпанії приймають рішення про скасування або продовження регулярного сполучення з пунктами на території України. Так, ВАТ «Аерофлот - російські авіалінії» 17 липня скасував два рейси на Одесу та Київ і 18 липня - один регулярний рейс до Києва.

За інформацією російських авіаперевізників, поновлення транзитних польотів через українську територію може відбутися тільки після безумовного та гарантованого забезпечення безпеки польотів у повітряному просторі України.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

На борту перебувало 298 осіб: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

Станом на ранок 18 липня на місці падіння літака рятувальники виявили 121 тіло загиблих. МВС України заявляє, що літак збили бойовики, однак бойовики заперечують свою причетність до трагедії.