Обама, Меркель та Кемерон обговорили, якими ще санкціями можна зупинити Путіна

Президент США Барак Обама обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном можливість введення додаткових санкцій проти Росії, якщо вона не прийме заходи по деескалації ситуації на Україні

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Білий дім, передає Еспресо.TV.

"Погодившись продовжувати зусилля з пошуку дипломатичного вирішення нинішньої кризи, вони підтвердили свою рішучість залишатися в тісному контакті. Як вони вважають, можуть знадобитися додаткові дії", - зазначили в американській адміністрації. 

"Вони підкреслили, що на Росії лежить прямий обов'язок припинити постачати сепаратистів на сході України важким озброєнням і надавати іншу підтримку", - йдеться в заяві. 

У ході бесіди американський і британський лідери знову заявили про необхідність прийняття подальших заходів, якщо Росія продовжить ухилятися від вжиття заходів по деескалації конфлікту на Україні, повідомив Білий дім. 

У середу, 16 липня, США посилили санкції через позицію Росії з української кризи. Обмеження торкнулися низки великих банків, а також енергетичних і оборонних корпорацій, лідерів самопроголошених Донецькій і Луганській народних республік і ряду високопоставлених чиновників.