Януковичі, Курченко, Азаров і Портнов хочуть випросити в європейському суді скасування санкцій

Суд ЄС відкрив провадження за позовами Віктора Януковича, Олександра Януковича, Азарова, Курченко і Портнова про скасування санкцій

Про це повідомив заступник голови Громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрин, пише ZN.ua.

"Ми здійснюємо моніторинг даної справи разом з партнерами з Колегії адвокатів в Парижі, зокрема з пані Каміллою Мехтеевой, яка супроводжувала арбітражний процес за позовом мажоритарних акціонерів компанії ЮКОС проти Російської Федерації у Третейському Суді в Гаазі на суму 100 мільярдів доларів. Сьогодні наші партнери підтвердили факт звернення до суду колишніх чиновників. Крім того, стало відомо, що справи були прийняті до провадження першою судовою інстанцією Європейського суду ", - зазначив він. 

Справах привласнені номери T-346/14, T-347/14, T-348/14, Т290/14 і Т339/14. 

Як повідомлялося, ЄС 5 березня заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні. Рішення "передбачає заморожування коштів та економічних ресурсів окремих осіб, визначених відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів, та осіб, відповідальних за порушення прав людини в Україні, фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з ними організацій та органів з метою консолідації та підтримки верховенства права та поваги до прав людини в Україні ".