На Росію обрушилися потужні зливи

Режим надзвичайної ситуації оголошено в двох районах Примор'я через потужний циклон, що приніс в регіон сильні опади

Про це повідомляє в адміністрація Приморського краю, пише Еспресо.TV. з посиланням на «Ріа Новини».

"У Володимиро-Олександрівському сільському поселенні Партизанського району (на півдні краю) і на території Красноармійського району (на півночі) оголошено режим НС. Створено оперативний штаб з ліквідації наслідків циклону. В Красноармійському районі зафіксовано підтоплення ряду присадибних ділянок та ділянок автодоріг. У Лозівському, партизанському і Ольгінському районах краю відбулося відключення ліній електропостачання ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за дві доби в різних районах краю випало до 153 міліметрів опадів (максимум у Владивостоці).

За даними МНС Росії, електропостачання у Лозівському, Партизанському і Ольгинської районах вже відновлено. Залишається на контролі гідрологічна обстановка на річці Марєвка в Червоноармійському районі, де пік паводку минув 19 липня, а зараз спостерігаються коливання рівня води.

У Владивостоці підтопило ряд городів в приватних будинках, закладів у напівпідвальних приміщеннях, низинних ділянок міста. Підтопленої також виявилася федеральна траса "Уссурі" Хабаровськ - Владивосток. Зараз рух відновлено в повному обсязі.

Наголошується, що рік тому 20 липня 2013 року почалася найбільша за останній час в Росії повінь - на Далекому Сході, в результаті якої за кілька місяців затопило понад 13,5 тисячі житлових будинків з населенням 100 тисяч чоловік, а загальний збиток склав близько 40 млрд  рублів. Серйозно постраждали Амурська область, Єврейська автономна область і Хабаровський край.