Австралія може заблокувати участь Путіна у саміті G20, - ЗМІ

Австралія може заблокувати участь російського президента Володимира Путіна в листопадовому саміті G20, якщо Росія не допоможе провести незалежне розслідування катастрофи «Боїнга-777»

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Financial Times.

Зокрема, прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт обурився діями підтримуваних Росією бойовиків на сході України, які перешкоджали доступу експертів ОЮСЄ до місця катастрофи.

"Прямо зараз, як всі ми знаємо, тіла розкидані по полях східної України, і озброєні повстанці контролюють доступ до території", - сказав Ебботт.

Відповідаючи на запитання, чи слід допустити участь Путіна в саміті G20, який відбудеться в Австралії, Ебботт сказав: "Поживемо - побачимо, що відбудеться". "Ми поважаюча себе країна, і очевидно, ми хочемо, щоб ті, хто відвідують нашу країну, проявляли добру волю щодо неї, діяли правильно стосовно неї. Давайте сподіватися, що саме це відношення ми побачимо в майбутні тижні і місяці".

Нагадаємо, раніше Ебботт звинуватив Росію у постачанні терористам зенітно-ракетного комплексу, з якого був збитий малайзійський «Боїнг».